پـرتویـی از نام سوره های قرآن کریـم ::::  A beam of the name of quran sura's

پـرتویـی از نام سوره های قرآن کریـم :::: A beam of the name of quran sura's

آشنایی با نام، معانی و نام گذاری سوره های قرآن مجید :::: Familiar names, meanings and name of the Holy Quran Sura
پـرتویـی از نام سوره های قرآن کریـم ::::  A beam of the name of quran sura's

پـرتویـی از نام سوره های قرآن کریـم :::: A beam of the name of quran sura's

آشنایی با نام، معانی و نام گذاری سوره های قرآن مجید :::: Familiar names, meanings and name of the Holy Quran Sura

نساء

 

سوره نساء (زنان ) 

                                         

این سوره از نظر تعداد کلمات و حروف طولانی ترین سوره های قرآن بعد از سوره بقره است. این سوره در زمانی نازل گردید که پیامبر اکرم(ص) دست به کار تأسیس حکومت اسلامی و ایجاد یک جامعه سالم انسانی زد. به همین دلیل بسیاری از قوانینی که در سالم سازی جامعه مؤثر است در این سوره بیان شده. از طرفی چون افرادی که تار و پود این جامعه نو پا را تشکیل می دادند افراد بت پرست آن روز با آن همه آلودگی های دوران جاهلیت بوده اند لذا قبل از هر چیز رسوبات گذشته را از مغز و روح آن ها بیرون ساخته و به جای آن قوانین و برنامه هایی که برای نوسازی یک جامعه فرسوده لازم است قرار داده شد.

 در این سوره سخن از ایمان و عدالت و قطع رابطه دوستانه با دشمنان سر سخت و سرگذشت پیشینیان برای آشنایی هرچه بیشتر به سر نوشت جامعه های ناسالم و حمایت از کسانی که نیازمند به کمک هستند مانند یتیمان بیان شده. همچنین دستورهای لازم برای نگهداری و مراقبت از حقوق آن ها گفته شده است. در ادامه نیز قانون ارث بر اساس یک روش طبیعی و عادلانه در برابر مشکل بسیار زننده ای که در آن زمان وجود داشت و به بهانه های مختلف افراد ضعیف را محروم می ساختند رابیان می کند. ذکر قوانین مربوط به ازدواج و برنامه هایی برای حفظ عفت عمومی و کنترل و نگهداری و بهسازی نخستین واحد اجتماع یعنی خانواده و محیط آن از دیگر مطالب سازنده این سوره است. به دنبال آن حقوق و وظایف متقابل افراد جامعه در برابر یکدیگر ذکر شده و همچنین معرفی دشمنان جامعه اسلامی و بیدار باش به مسلمانان در برابر آن ها، و نیز در خصوص حکومت اسلامی و لزوم اطاعت از رهبر چنین حکومتی و تشویق مسلمانان به مبارزه با دشمنان شناخته شده و معرفی دشمنانی که احیاناً فعالیت های زیر زمینی داشتند مطالبی آورده شده است. در نهایت هم اهمیت هجرت و لزوم آن به هنگام روبرو شدن با یک جامعه فاسد و غیر قابل نفوذ و مواردی در باره ارث و لزوم تقسیم ثروت های متراکم شده در میان وارثان مطالب مهمی گفته شده است.

       روشن است که زن در یک خانواده نقش بسیار مهمی را در ثبات خانواده ایفا می کند. زنان در بوجود آوردن فرزندان و تربیت صحیح آنـان و ملحق شدنشــان به جــامعه از ارکــان اساسی و مهم به شمار می آیند. و از طرف دیگر پاکدامنی زن در جامعه و خانواده است که اصل و زیر بنای یک خانواده سالم و بالطبع یک جامعه سالم را  می سازد.و هر آنچه که در محتوای این سوره ذکر شد همه در صورتی محقق خواهد شد که انسان ها از یک بستر سالم وپاکی ظهور کنند که همان دامن زنان و مادران با اصالتند.

     در زمان جاهلیت با بسیاری از اعمال ناروایی که بر زنان می رفت مبارزه شد و به مسلمانان هشدار داده شد که آلوده آن ها نیز نشوند. از جمله این که زنان را به خاطر اموالشان زندانی می کردند و زنان را برای حلال کردن مهرشان تحت فشار می گذاردند و اینکه با آن ها به صورت شایسته معاشرت نمی کردندو موارد دیگر که این ها در براندازی پایه های یک خانواده مؤثر بوده است. بنابراین مطالب مهمی  در باره احکام و حقوق زنان در این سوره مطرح شده است .

و این سوره به نام«نساء» به معنی « زنان » نام گذاری شده است.   

                                  

                                      برای ارائه نظرات خود اینجا را کلیک کنید 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد