پـرتویـی از نام سوره های قرآن کریـم ::::  A beam of the name of quran sura's

پـرتویـی از نام سوره های قرآن کریـم :::: A beam of the name of quran sura's

آشنایی با نام، معانی و نام گذاری سوره های قرآن مجید :::: Familiar names, meanings and name of the Holy Quran Sura
پـرتویـی از نام سوره های قرآن کریـم ::::  A beam of the name of quran sura's

پـرتویـی از نام سوره های قرآن کریـم :::: A beam of the name of quran sura's

آشنایی با نام، معانی و نام گذاری سوره های قرآن مجید :::: Familiar names, meanings and name of the Holy Quran Sura

روم ۳۰

ســوره روم [نام کشورى است] ( رومیان)  

     این سوره همانگونه که از نامش معلوم است نام روم که همان سرزمین روم و رومیان است نهاده شده است.  

     کلمه «روم» نام اقوامى است از انسانها که در ساحل مدیترانه در غرب آسیا زندگى مى کنند درآن ایام اقوام امپراطورى بزرگ و وسیعى تشکیل داده بودند به طورى که دامنه آن تا حدود شامات توسعه یافته بود. در ایام نزول این سوره جنگى بین این امپراطورى و امپراطورى ایران در سرزمین میان شام و حجاز در گرفت و روم از ایران شکست خورد.  

     این سوره ازمسائلى مانند طرز فکر و چگونگى حالات افراد بى ایمان و بیان آیات عظمت خداوند در آسمان و زمین و در وجود انسانها و توحید فطرى و مسأله مالکیت و حق ذى القربى و نکوهش از رباخوارى و مسائلى مربوط به معاد سخن گفته شده است و از مهمترین مطلبى که در این سوره ذکر شده است پیشگوئى از پیروزى رومیان بر ایرانیان درجنگى که در آینده درگیرخواهند شد میباشد.  

     پیامبراکرم(ص) در آن زمان در مکه حضورداشتند و مؤمنان در اقلیت قرار داشتند . جنگى میان ایرانیان و رومیان درگرفت و در این نبرد ایرانیان پیروز شدند که مشرکات این را به فال نیک گرفتند و دلیل بر حقانیت شرک خود داشتند.   

   بنابراین آیات این سوره به صورت قاطع اعلام میدارد که گر چه ایرانیان در این نبرد پیروز شدند اما چیزى نمى گذرد که از رومیان شکست خواهند خورد و حتى حدود زمان این پیشگوئى را نیز بیان مى کند.  

     این پیشگوئى قاطع قرآن که از یک سو نشانه اعجاز این کتاب آسمانى و اتکاء آورنده آن به علم بى پایان پروردگار به عالم غیب است و از سوى دیگر نقطه مقابل تفأل مشرکان بود.  

   مسلمانان را طورى دلگرم ساخت که حتى مى گویند بعضى از آنان با مشرکان روى این مسأله شرط بندى مهمى کردند (البته آنروز هنوز حکم تحریم اینگونه شرط بندیها نازل نشده بود) تنها چیزى که در اینجا جلب توجه مى کند این است که بر خلاف بسیارى از سوره ها که با حروف مقطعه آغاز میشود و پشت سر آن سخن از عظمت قــــرآن است در اینجا بحثى از عظمت قـــرآن نمى یابیم بلکه سخن از شکست رومیان میشود و پیروزى مجدد آنها در آینده ولى با دقت روشن میشود که این بحث از بیان عظمت قرآن است چرا که این خبر غیبى مربوط به آینده از نشانه هاى اعجاز و عظمت خداوند و این کتاب آسمانى است.  

     به همین جهت این سوره به خاطر پیامهاى مهمى که از خبر در بردارد به نام سوره «روم» نامگذارى شده است. 

                                      برای ارائه نظرات خود اینجا را کلیک کنید 

                              
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد